فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران - سال شصت و نهم شماره 11 (پیاپی 131، بهمن 1390)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال شصت و نهم شماره 11 (پیاپی 131، بهمن 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/10/28
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مریم خوانساری، علیرضا ایمانی، مهدیه فقیهی، مسعود عالی انوری، مریم مقیمیان، حمیدرضا صادقی پور رودسری صفحه 663
    زمینه و هدف
    کراتین کیناز- MB شاخص بیوشیمیایی است که در ارزیابی آسیب های ناشی از ایسکمی و انفارکتوس قلبی مورد سنجش قرار می گیرد. در این مطالعه اثر تجویز اکسی توسین در طی ایسکمی و پرفیوژن مجدد بر سطح کراتین کیناز- MB مایع کرونری و نیز نقش گیرنده اکسی توسین، نیتریک اکساید، پروستاسایکلین و کانال های پتاسیمی وابسته به آدنوزین تری فسفات میتوکندریایی در قلب ایزوله مدل ایسکمی/ پرفیوژن مجدد ارزیابی شده است.
    روش بررسی
    پس از بیهوش کردن موش صحرایی، قلب جدا شده و به دستگاه لانگندورف انتقال می یافت. در گروه ایسکمی/ پرفیوژن مجدد، 30 دقیقه ایسکمی و متعاقبا 120 دقیقه پرفیوژن مجدد ایجاد شد. در گروه اکسی توسین، اکسی توسین از پنج دقیقه انتهای ایسکمی به مدت 25 دقیقه خون رسانی شد. در سایر گروه ها، قبل از پرفیوژن اکسی توسین به ترتیب ال- نیم (مهارکننده نیتریک اکساید سنتاز)، اتوسیبان (مهارکننده غیراختصاصی گیرنده اکسی توسین)، 5- هیدروکسی دکویینات (مهارکننده کانال های پتاسیمی وابسته به آدنوزین تری فسفات میتوکندریایی) و ایندومتاسین (مهارکننده غیراختصاصی سیکلواکسیژناز) پرفیوز شدند. در تمامی گروه ها، سطح آنزیم کراتین کیناز- MB در مایع کرونری در انتهای پرفیوژن مجدد اندازه گیری گردید. هم چنین میزان جریان مایع کرونری در فواصل زمانی مشخصی سنجیده شد.
    یافته ها
    استفاده از غلظت 11-10 مولار اکسی توسین در گروه اکسی توسین، آنزیم کراتین کیناز-MB را در مقایسه با گروه ایسکمی/ پرفیوژن مجدد به طور معنی داری کاهش داد و استفاده از هر یک از مهارکننده ها اثر اکسی توسین را حذف نمود.
    نتیجه گیری
    تجویز اکسی توسین سبب کاهش سطح آنزیم کراتین کیناز- MB در مایع کرونری گردیده و استفاده از اتوسیبان، ال- نیم، 5- هیدروکسی دکویینات و ایندومتاسین سبب مهار اثر کاهندگی اکسی توسین بر مقدار کراتین کیناز- MB شد.
    کلیدواژگان: ایسکمی، پرفیوژن مجدد، اکسی توسین، کراتین کیناز، MB
  • فاطمه حاجی قاسمی، فاطمه زهرا رضوان مدنی صفحه 671
    زمینه و هدف
    یکی از رایج ترین داروهای مورد استفاده برای درمان بیماری های ایسکمیک قلبی، ایزوسورباید دی نیترات می باشد. این دارو یک دهنده نیتریک اکساید (NO donor) بوده و با اثر گشادکنندگی عروق، موجب افزایش جریان خون و دسترسی مواد شیمیایی به بافت تومور می شود. ایزوسورباید در مدل های حیوانی موجب مهار آنژیوژنز و کنترل رشد و متاستاز تومور می گردد. هم چنین به اثرات ضد التهابی ایزوسورباید به دلیل ویژگی دهندگی نیتریک اکساید آن اشاره شده است. در مطالعه حاضر، اثر ایزوسورباید بر فعالیت تکثیری رده سلولی فیبروسارکومایی Wehi-164 و سلول های منونوکلئر خون محیطی نرمال مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش بررسی
    پس از کشت سلول ها در محیط RPMI حاوی 10%Fetal Calf Serum (FCS)، سلول ها در مجاور غلظت های مختلف ایزوسورباید دی نیترات (3-10×6/1 - 6-10×4 مولار) در فاصله های زمانی 24، 48 و 72 ساعت قرار داده شدند و سپس میزان تکثیر سلولی در مقایسه با گروه کنترل با دو روش رنگ آمیزی با تریپان بلو و M.T.T. مورد سنجش قرار گرفت. اختلاف نتایج به دست آمده بین گروه تست و کنترل با کمک آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان تکثیر سلولی در رده سلولی فیبروسارکومایی Wehi-164 و هم چنین سلول های منونوکلئر خون محیطی نرمال مورد مطالعه، در حضور غلظت های مختلف ایزوسورباید تفاوت معنی داری با گروه کنترل نشان نداد.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه ایزوسورباید تاثیری بر فعالیت تکثیری رده سلولی فیبروسارکومایی Wehi-164 و سلول های منونوکلئر خون محیطی نرمال نشان نداد. احتمالا فعالیت ضد توموری ایزوسورباید که توسط دیگر محققین گزارش شده است، وابسته به مکانیسم(های) دیگری غیر از سیتوتوکسیسیتی است.
    کلیدواژگان: ایزوسورباید، تکثیر، Wehi، 164، سلول های منونوکلئر خون محیطی
  • محمدنبی سربلوکی، علی محمد علیزاده، محمود خانیکی، صالح عزیزیان، محمدعلی محققی صفحه 678
  • میثم گنجی بخش، وحید نجاتی، معصومه اسدی صفحه 686
    زمینه و هدف
    سلول های دندریتیک (DC) قادر به القای پاسخ ایمنی بر علیه تومور می باشند و امروزه علاقه فزاینده ای در به کارگیری این سلول ها در ایمونوتراپی تومور وجود دارد. در میان راه کارهای ارایه شده برای درمان سرطان، استفاده از سلول های دندریتیک جایگاه ویژه ای یافته است و محققین تلاش می کنند با تحقیقات بیش تر به سلول های دندریتیک کارآمدتری در شرایط آزمایشگاه دست پیدا کنند. این تحقیق به منظور تولید سلول های دندریتیک کارآمد برای استفاده در امر تحقیقات و ایمونوتراپی تومور انجام شده است.
    روش بررسی
    بخشی از سلول های تک هسته ای خون محیطی (PBMC) که به پلاستیک می چسبند در حضور اینترلوکین-4 (IL-4) و محرک گرانولوسیت (GM-CSF) به مدت پنج روز و به مدت دو روز نیز با TNF-α، PLY-IC و سلول های اپیتلیال (A375)، کشت داده شد. سپس بر روی سلول های تمایزیافته بررسی مورفولوژیک، تعیین فنوتیپ، قدرت بیگانه خواری مورد ارزیابی قرار گرفت؛ همین طور توانایی سلول های تولید شده در واکنش مختلط لکوسیتی (MLR) آلوژن و میزان سایتوکین های تولیدشده مورد سنجش قرار گرفت.
    یافته ها
    سلول های دندریتیک تولیدشده با این روش دارای مقادیر بالای بیان مولکول های سطحی CD80، CD83، CD86، HLA-DR و مقدار پایین بیان مولکول سطحی CD14 بودند هم چنین این سلول های دندریتیک دارای توانایی فاگوسیتوز مناسب و قدرت تحریک بالای لنفوسیت های T بودند و قادر به ترشح مقادیر بالایی از سایتوکین IL-12 بودند که نشان دهنده بلوغ کامل سلول های دندریتیک تولید شده می باشد.
    نتیجه گیری
    سلول های اپیتلیال پوست منجر به تولید سلول های دندریتیکی کارآمدتر با توانایی ایمونوتراپی تومور و هم چنین باعث تولید سلول های دندریتیک از نوع یک (DC1) در شرایط آزمایشگاهی می گردند.
    کلیدواژگان: سلول دندریتیک، مونوسیت، سلول اپیتلیال، بلوغ سلول
  • حوا چاپاری، فرح فرخی، نوروز دلیرژ، شهرام جوادی، فاطمه تنهای کلاته سبز صفحه 695
    زمینه و هدف
    ویژگی های سلول های بنیادی در نوسازی و امکان تمایز به انواع سلول ها توجه دانشمندان را برای استفاده از این سلول ها در تولید سلول های ترشح کننده انسولین به خود جلب کرده است. در این مطالعه توانایی تمایز سلول های پیش ساز با منشای مونوسیت (PCMOs) به سلول های انسولین ساز تحت اثر فاکتورهای رشد و مایع رویی کشت فیبروبلاست ها مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش بررسی
    مونوسیت های خون محیطی رت، در محیط RPMI با 15% FBS، IL-3، MCSF و b-Mercaptoetanol به مدت شش روز کشت داده شدند، سپس سلول ها به مدت 15 روز در محیط تمایزی حاوی HGF، EGF، نیکوتین آمید، 15% مایع رویی کشت فیبروبلاست ها و گلوکز قرار گرفتند. تغییرات مورفولوژی سلول ها به وسیله میکروسکوپ معکوس بررسی و در مراحل مختلف غلظت انسولین، توسط کیت رادیوایمیونواسی سنجیده شد. هم چنین تولید انسولین با رنگ آمیزی اختصاصی DTZ مورد بررسی قرار گرفت. در تجزیه و تحلیل داده ها از روش One-Way ANOVA استفاده شده و 05/0P< معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    مونوسیت ها در پاسخ به IL-3 و MCSF تمایززدایی شده و به سلول های PCMOs تبدیل شدند که این سلول ها توانایی تمایز به سلول های انسولین ساز را در محیط کشت تمایزی داشتند. مورفولوژی سلول های تمایز یافته مانند سلول های بتا بوده و میزان انسولین در مایع رویی سلول های حاصل از تمایز بسیار بیش تر از PCMOs بود (0/05>P).
    نتیجه گیری
    EGF، HGF، نیکوتین آمید و مایع رویی کشت فیبروبلاست های رت عوامل تمایز PCMOs به سلول های تولیدکننده انسولین هستند. با توجه به نتایج این تحقیق، سلول های حاصل از تمایززدایی مونوسیت های خون محیطی رت (PCMOs) می توانند به سلول های انسولین ساز در حضور مایع رویی کشت فیبروبلاست ها تمایز یابند.
    کلیدواژگان: سلول های پیش ساز با منشای مونوسیت، سلول های انسولین ساز، مایع رویی کشت فیبروبلاست ها
  • سحر سالاری، مهدی عباس نژاد، فیروزه بدره، سعید اسماعیلی ماهانی صفحه 703
    زمینه و هدف
    اسید آسکوربیک در مغز سنتز نمی شود و فعالانه از طریق ناقل SVCT2 از سد خونی- مغزی عبور و در غلظت های بالا و با انتشاری غیر یکنواخت در قسمت های مختلف مغز پستانداران از جمله پوسته هسته اکومبنس ذخیره می شود، در مطالعات قبلی مشخص گردید که تزریق اسید آسکوربیک در پوسته هسته اکومبنس باعث کاهش تغذیه شده است، در تحقیق حاضر به بررسی اثر پیش درمانی با اسید آسکوربیک به صورت خوراکی بر تغییرات تغذیه ای ناشی از تزریق آن در پوسته هسته اکومبنس می پردازیم.
    روش بررسی
    63 سر موش صحرایی نر (280-220 گرم) به دو گروه اصلی درمانی و پیش درمانی به ترتیب ذیل گروه بندی شدند: که گروه درمانی شامل گروه کنترل، گروه شاهد (دریافت کننده حلال اسید آسکوربیک) و گروه های دریافت کننده دوزهای متفاوت (μg/rat250 و 50، 10) اسید آسکوربیک، همه تزریقات در پوسته هسته اکومبنس به حجم یک میکرولیتر و به مدت چهار روز انجام شد، اندازه گیری غذا توسط قفس متابولیک اتوماتیک و هر 12 ساعت تکرار شد. گروه پیش درمانی که به مدت 15 روز اسید آسکوربیک (mg/kg100) را با روش گاواژ معدی دریافت می کردند و سپس دوزهای ذکرشده در گروه های درمانی (تزریق درون پوسته هسته اکومبنس) را دریافت کردند.
    یافته ها
    تزریق اسید آسکوربیک در همه دوزهای 250μg/rat و 50، 10 به صورت معنی داری (0/05>P) باعث کاهش دریافت غذا گردید و پیش درمانی اثری روی نتایج فوق نداشت.
    نتیجه گیری
    اسید آسکوربیک به عنوان یک ترکیب موثر در تنظیم تغذیه می باشد و انجام پیش درمانی به صورت خوراکی تاثیری بر اثر مرکزی آن در پوسته هسته اکومبنس ندارد.
    کلیدواژگان: پیش درمانی، تغذیه، اسید آسکوربیک، هسته اکومبنس
  • سید میثم ابطحی فروشانی، نوروز دلیرژ، رحیم حب نقی، قاسم مسیبی صفحه 710
    زمینه و هدف
    تحقیقات اخیر نقش اساسی IL-17 را در پاتوژنز آنسفالومیلیت تجربی خودایمن (EAE) مشخص نموده است. هم چنین عملکرد سلول های FoxP3+Treg در مهار واکنش های خودالتهابی مورد توجه قرار گرفته است. با وجودی که مطالعات قبلی موید نقش تعدیل گر ایمنی آل-ترانس رتینوییک اسید (ATRA) بوده است، ولی این اثرات عمدتا بر مبنای تغییر در نسبت سایتوکین های Th1/Th2 توجیه شده اند. در این مطالعه اثرات درمانی ATRA بر روند EAE و پاسخ های لنفوسیت های T کمکی ارزیابی شد.
    روش بررسی
    بیماری EAE با استفاده از پپتید MOG35-55 و ادجوانت کامل فروند در موش های ماده C57BL/6 القا شد. سپس موش ها در دو گروه هفت راسی قرار گرفتند. درمان با ATRA μg500 به ازای هر راس؛ یک روز در میان از زمان بروز علایم درمانگاهی در گروه درمانی (روز 12) آغاز گشت. هم زمان، گروه کنترل تنها حلال دارو را دریافت نمودند. علایم تا زمان کشتار موش ها (روز 33) روزانه ثبت گردید. میزان تکثیر با آزمون MTT، میزان تولید سایتوکین ها با ELISA و فراوانی سلول های FoxP3+Treg با فلوسیتومتری در بین سلول های طحالی سنجیده شد.
    یافته ها
    تجویز ATRA پس از بروز علایم به طور معنی داری موجب تخفیف بیماری گردید. به دنبال تحریک مجدد پادگنی در سلول های جداشده از طحال، کاهش معنی دار تولید سایتوکین های پیش التهابی IL-17 و IFN-γ هم زمان با کاهش تکثیر لنفوسیتی، مشاهده گردید. فراوانی سلول های FoxP3+Treg و یا سطح IL-10 تغییر معنی داری نیافت. با این وجود نسبت های IFN-γ: IL-10 و IL-17: IL-10 کاهش معنی داری یافت.
    نتیجه گیری
    تجویز ATRA بعد از بروز علایم بیماری، ضمن کاهش تکثیر لنفوسیت های خود واکنش گر و تغییر نسبت سایتوکین های تولیدی به نفع سایتوکین های ضد التهابی، موجب بهبود EAE می گردد.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، آنسفالومیلیت تجربی خودایمن، آل، ترانس رتینوییک اسید، پاسخ لنفوسیتی
  • محسن صدقی پور، سید عبدالحسین طباطبایی، فرشته سدادی، داریوش کمال هدایت، فرحناز نیک دوست، حسین ساطع، بتول قربانی یکتا صفحه 718
    زمینه و هدف
    هیپرتروفی بطن چپ Left Ventricular Hypertrophy (LVH) یکی از مهم ترین علل مرگ و میر در گیرندگان پیوند کلیه است و رگرسیون هیپرتروفی در بطن چپ یک هدف مهم در گیرندگان پیوند کلیه می باشد. هدف پژوهش حاضر در یک مطالعه بالینی بررسی اثرات سیرولیموس Sirolimus (SRL) و سیکلوسپورین بر LVH و مقایسه آن ها می باشد.
    روش بررسی
    جمعیت مورد مطالعه بیماران دریافت کننده کلیه در بیمارستان دکتر شریعتی تهران در سال های 89-1388 می باشند. بیماران بر اساس نوع داروی ایمونوساپرسیو تجویز شده به دو گروه تقسیم شدند. گروه سیرولیموس و سیکلوسپورین. شاخصه های اکوکاردیوگرافی و بالینی آن ها در ابتدا و پس از یک سال بررسی، ثبت و آنالیز شد.
    یافته ها
    در مجموع 55 بیمار (33 نفر 60% مرد و 22 نفر 40% زن) بررسی شدند که 36 نفر آن ها 5/65% در گروه (سیکلوسپورین) و 19 نفر آن ها 5/34% در گروه (سیرولیموس) طبقه بندی شدند. eGFR در گروه SRL از 7±713/53 به 2m73/1ml/min 6±05/54 رسید، به علاوه ترشح پروتئین در ادرار در گروه SRL از 10±7/35 به h24/mg 9/7±7/33 رسید که این اختلاف معنی دار بوده و در گروه CNI از 11±86/36 به 8±19/36 رسید. در ارتباط با داده های اکوکاردیوگرافی کاهش IVSD، PWD، LVMi، LVM بعد از پی گیری نسبت به حالت پایه در گروه SRL در مقایسه با گروه شاهد معنی دار بود (0/05>P). داده های اکوکاردیوگرافی EF، RWT، EDD، FS گروه SRL تفاوت معنی داری نسبت به گروه شاهد بعد از یک سال نداشت (0/05
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر اولین مطالعه در ایران با بررسی جزیی اکوکاردیوگرافیک در مصرف SRL به صورت مطالعه بالینی بوده که نشان دهنده اثرات کاهنده SRL بر LVH می باشد.
    کلیدواژگان: هیپرتروفی بطن چپ، گیرندگان کلیه پیوندی، سیرولیموس
  • مهدی مقتدایی، غلامرضا شاه حسینی، حسین فراهینی، علی یگانه، سعید رجب پور صفحه 725
    زمینه و هدف
    دابیگاتران اتکسیلات Dabigatran etexilate، از معدود داروهای ضد انعقاد مهارکننده مستقیم ترومبین است که ویژگی آن شامل مصرف خوراکی، عدم نیاز به پایش مستمر عوارض، بی نیازی تطابق دوز دارویی می باشد. به اتکای این برتری ها، این دارو می تواند گزینه مناسبی جهت پیشگیری از ایجاد ترومبوآمبولی وریدی به دنبال جراحی تعویض مفصل زانو باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه که به روش «بررسی بیماران» انجام شد، 45 بیمار شامل 50 مورد تعویض مفصل زانو که در بیمارستان های مورد مطالعه، تحت عمل جراحی قرار گرفتند، انتخاب شدند. جهت پیشگیری از ترومبوآمبولی وریدی پس از جراحی از دابیگاتران اتکسیلات به صورت 110 میلی گرم در طول 4-1 ساعت اول پس از جراحی و سپس 220 میلی گرم در روز به مدت 10 روز استفاده شد. بیماران در سه نوبت تحت معاینه قرار گرفته و یک نوبت سونوگرافی داپلر وریدی در روز یازدهم انجام شد و مجددا در انتهای ماه اول و ماه سوم پس از جراحی مورد معاینه قرار گرفتند.
    یافته ها
    از کل بیماران مورد نظر فقط در یک مورد ترومبوز وریدی در سونوگرافی روز یازدهم گزارش شد ولی بیمار فاقد علایم بالینی بوده و نیز در سونوگرافی مجدد در روز سی ام و ماه سوم هیچ گونه ترومبوزی مشاهده نگردید. سایر بیماران هیچ علایم بالینی یا سونوگرافیک دال بر ترومبوز وریدی را نشان ندادند. در ضمن هیچ گونه عوارضی در بررسی سه ماهه بیماران مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    دابیگاتران اتکسیلات به میزان 220 میلی گرم در روز به مدت 10 روز جهت پیشگیری از ترومبوز وریدی پس از عمل جراحی تعویض مفصل زانو توصیه می شود.
    کلیدواژگان: ضد ترومبین مستقیم، دابیگاتران اتکسیلات، جراحی تعویض مفصل زانو، ترومبوآمبولی وریدی
  • غلامرضا خلیلی، پروین ساجدی، حمیده دانش صفحه 730
    زمینه و هدف
    آژیتاسیون بلافاصله پس از عمل (Emergence agitation) یکی از مشکلات شایع در زمان ریکاوری خصوصا در کودکان می باشد. در این مطالعه ما بر آن شدیم تا نقش دو پیش داروی بیهوشی میدازولام و کتامین را بر روی کنترل آژیتاسیون پس از عمل در کودکان بررسی کنیم.
    روش بررسی
    این کارآزمایی بالینی دوسو کور بر روی کودکان 6-1 ساله که عمل جراحی الکتیو کوتاه مدت بر روی قسمت تحتانی شکم و اندام ها داشتند، انجام گرفت. بیماران به صورت تصادفی در دو گروه میدازولام با دوز mg/kg 0/1 وریدی و کتامین با دوز mg/kg 0/5 وریدی به عنوان پیش دارو قرار گرفتند. وضعیت روانی کودکان، بروز و شدت آژیتاسیون به دنبال دریافت پیش دارو، هم چنین بروز شدت درد، ارتباط بین درد و آژیتاسیون و اثر استفاده از پیش دارو بر روی زمان های بیهوشی، اکستوباسیون و ریکاوری کودکان در دو گروه بررسی و مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    از کل 57 نفر بیمار مورد مطالعه 28 نفر در گروه میدازولام و 29 نفر در گروه کتامین قرار داشتند. نتایج نشان داد که تجویز میدازولام در مقایسه با کتامین می تواند به صورت معنی داری باعث کاهش بیش تر فراوانی آژیتاسیون (0/03=P) و میانگین طول مدت آن بعد از عمل جراحی شود (40/0=P). در رابطه با شدت آژیتاسیون، میزان درد، مدت زمان ریکاوری و بیهوشی بین دو گروه تفاوت معنی داری وجود نداشت (0/05
    نتیجه گیری
    این مطالعه مشخص کرد که با توجه به اهمیت استفاده از پیش دارو در کودکان میدازولام و کتامین هر دو دارو، قادر هستند از بروز آژیتاسیون شدید جلوگیری کنند اما میدازولام می تواند آژیتاسیون را بیش تر از کتامین کنترل کند.
    کلیدواژگان: آژیتاسیون پس از بیهوشی، پیش دارو، میدازولام، کتامین
|
  • Khansari M., Imani A., Faghihi M., Aali Anvari M., Moghimian M., Sadeghipour Roodsari Hr Page 663
    Background
    Creatine kinase is a cardiac biomarker that is used for the assessment of ischemic injuries and myocardial infarction. The present study was designed to evaluate effects of oxytocin administration during ischemia and reperfusion periods on CK-MB levels in the coronary effluent of isolated rat heart and the possible role of oxytocin receptor, nitric oxide (NO), prostacyclin and mitochondrial ATP-dependent potassium channels in this regard.
    Methods
    Male wistar rats (n=8) were anesthetized with sodium thiopental and their hearts were transferred to a Langendorff perfusion apparatus. All animals were randomly divided into nine groups as follow; in the ischemia-reperfusion group, hearts underwent 30 min of regional ischemia followed by 120 min of reperfusion. In oxytocin group, hearts were perfused with oxytocin 5 min after ischemia induction for 25 min. In other groups, 35 min prior to oxytocin perfusion, atosiban (a non-specific oxytocin receptor blocker), L-NAME (an NO synthase inhibitor), indomethacin (a non-specific cyclooxygenase blocker) and 5-HD (a specific mKATP channel blocker) were perfused for 10 min. In all groups, we measured CK-MB levels in the coronary effluent at the end of reperfusion. Moreover, coronary flow (mL/min) was measured at baseline, during ischemia period and 60 and 120 min after reperfusion.
    Results
    Oxytocin administration significantly reduced CK-MB level in oxytocin group as compared to ischemia-reperfusion group. Administration of atosiban, L-NAME, indomethacin and 5-HD prior to oxytocin perfusion abolished the effects of oxytocin on CK-MB levels.
    Conclusion
    Administration of oxytocin during ischemia and reperfusion periods deceased CK-MB levels but infusion of atosiban, L-NAME, 5-HD and indomethacin inhibited oxytocin from exerting its effects.
  • Hajighasemi F., Resvan Madani Fz Page 671
    Background
    Isosorbide dinitrate has been broadly used in the treatment of various ischemic heart diseases. Isosorbide is a nitric oxide donor which increases blood flow to tumors through vasodilatation and consequently accelerates the access of chemo-drugs to them. Furthermore, this drug has inhibitory effects on angiogenesis, tumor growth and metastasis in vivo. Moreover, its ant-inflammatory effects have also been reported. In the present study we evaluated the effects of isosorbide on the proliferative activity of fibrosarcoma WEHI-164 cell line and peripheral blood mononuclear cells (PBMCs).
    Methods
    WEHI-164 fibrosarcoma cells and human PBMCs were cultured in complete Roswell Park Memorial Institute (RPMI) 1640 medium with 10% fetal bovine serum and 2×104 cells/mL for WEHI-164 and 2×105 cells/mL for PBMCs. The cells were then incubated at the exponential growth phase with different concentrations of isosorbide (4×10-6-1.6×10-3 M) for 24, 48 and 72 hours. Subsequently, isosorbide effects on proliferation of the cells were evaluated by trypan blue dye exclusion (TB) test and MTT assay. Statistical comparisons between groups were made by analysis of variance.
    Results
    The proliferative activity of WEHI-164 fibrosarcoma cells and human PBMCs treated with different concentrations of isosorbide, did not show any significant difference with untreated control cells.
    Conclusion
    The results of this study showed that isosorbide neither had any significant effects on the proliferative activity of fibrosarcoma WEHI-164 cells nor on human PBMCs. Our findings suggest that anti-tumoral effects of isosorbide reported by other investigators may be mediated through non-cytotoxic mechanisms.
  • Sarbolouki Mn, Alizadeh Am, Khaniki M., Azizian S., Mohaghgheghi Ma Page 678
    Background
    Cancer is a multistep process that develops very rapidly after its onset. Previous studies have confirmed antitumor effects of curcumin (1,7-bis (4-hydroxy-3-methoxyphenyl)-1,6-heptadiene-3,5-dione; diferuloylmethane) that can potentially prevent colon cancer development with low side-effects. Different methods have been performed to increase the efficiency and effectiveness of curcumin among which dendrosome, a nanoparticle created by Sarbolouki et al. was used in this study. The present study was undertaken to evaluate the effects of dendrosomal curcumin on rat colon cancer.
    Methods
    In this study which was performed in Cancer Research Center of Tehran University of Medical Sciences in 2010 year, forty rats were equally divided into control, curcumin and curcumin-dendrosome groups. Animals received azoxymethane (15 mg/kg s.c.), a carcinogen, once a week for two weeks. Curcumin (0.2%) and curcumin-dendrosome were administered to the respective animals 2 weeks before the first and 14 weeks after the last azoxymethane injections. Eventually, colorectal specimens from tumoral and adjacent non-tumoral mucosal tissues were fixed in 10% formaldehyde, and passaged and embedded in paraffin. Histopathological and immunohistochemical studies were performed on the specimens.
    Results
    The mean number of lesions, nuclear/cytoplasmic ratio, epithelial stratification, loss of nuclear polarity, goblet depletion, structural abnormality and beta-catenin expression were higher in the control group compared to curcumin and curcumin-dendrosome groups. These parameters had significantly decreased in the dendrosomal curcumin group (P<0.05).
    Conclusion
    The present study shows that dendrosome can be used as a suitable nanoparticle to increase curcumin efficiency in the prevention or treatment of colon cancer.
  • Ganji Bakhsh M., Nejati V., Asadi M., Delirezh N., Farokhi F. Page 686
    Background
    Nowadays, dendritic cells (DCs) have a special place in cancer treatment strategies and they have been used for tumor immunotherapy as they can induce immune response against tumor cells. Researchers have been trying to generate efficient dendritic cells in vitro; therefore, this research was done to generate them for use in research and tumor immunotherapy.
    Methods
    This study took place at Urmia University in 2010-2011 years. In this study plastic adherent monocytes were incubated with granulocyte-macrophage colony stimulating factor (GM-CSF) and interleukin-4 (IL-4) for five days. Finally, fully matured and stable DCs were generated by 48 hours of incubation in a monocyte conditioned medium (MCM) containing tumor necrosis factor-α (TNF-α) and epithelial cells. Phenotypic and functional analysis were carried out by using anti-CD14, anti-CD80, anti-CD86, and anti-CD83 monoclonal antibodies, and by determining their phagocytic activity, mixed lymphocyte reaction (MLR) and cytokine production, respectively.
    Results
    Dendritic cells were produced with high levels of surface molecule, i.e. of CD80, CD83, CD86, HLA-DR, expression and low levels of CD14 expression. Dendritic cells showed efficient phagocytosis and ability to stimulate T-lymphocytes. Moreover, dendritic cells could secrete high levels of interleukin-12 (IL-12) cytokine which was depictive of their full maturation. Measurement of the produced cytokines showed the generation of type-1 dendritic cells (DC1).
    Conclusion
    Our study showed that skin epithelial cells could induce maturation of monocyte-derived dendritic cells (DCs). This feeder layer led to the production of efficient dendritic cells with the ability to be used for tumor immunotherapy.
  • Chapari H., Farokhi F., Delirezh N., Javadi Sh, Tanhaye Kalate Sabz F. Page 695
    Background
    The characteristic of stem cells in self renewal and differentiation to different types of cells has stimulated the interests for using stem cells as a starting material for generating insulin secreting cells. Weve evaluated the differentiation potential of Programmable cells of monocytic origin (PCMOs) into insulin producing cells effected from the growth factors and fibroblasts conditioned media (FCM).
    Methods
    Peripheral blood monocytes of rat were cultured for 6 days in RPMI with 15% FBS, β- mercaptoethanol, MCSF and interleukin-3. Then, these cells were incubated in differentiation media with HGF, EGF, Nicotinamide, 15% fibroblasts conditioned media and glucose for 15days. Morphological differences of cells were studied by invert microscope. In several stages, the amounts of insulin in supernatant of cells were measured by radioimmunoassay kit. Also productions of insulin from differentiated cells were studied with DTZ special staining.
    Results
    In response to MCSF and IL-3, monocytes dedifferentiated. These programmable cells of monocytic origin (PCMOs) were capable of differentiating into insulin producing cells in differentiation media. The morphology of differentiated cells was similar to Beta cells and the amount of insulin in supernatant of differentiated cells was much higher than PCMOs (P<0.05).
    Conclusion
    HGF, EGF, Nicotinamide and fibroblasts conditioned media are differentiation factors of PCMOs into insulin producing cells. According to the results insulin producing cells can be differentiated from programmable cells of monocytic origin in presence of fibroblasts conditioned media.
  • Salari S., Abbasnejad M., Badreh F., Esmaeili Mahani S. Page 703
    Background
    Ascorbic acid (AA) is not synthesized in the brain but it is actively transported through blood-brain barrier by SVCT2 cotransporter and it is stored in high concentrations with heterogeneous distribution in areas such as nucleus accumbens shell (AcbSh) in the mammalian brain. Previous studies have shown that Ascorbic acid injection into AcbSh decreases feeding; therefore, in the present study we evaluated the effects of oral Ascorbic acid pretreatment on changes in feeding upon its injection in AcbSh in adult male rats.
    Methods
    Sixty-three adult male rats (220-280 g) were divided into five treatment and five pretreatment groups. The treatment groups included the control (intact) group, sham-operated Ascorbic acid group that received normal saline as vehicle, and three other groups that received different doses of ascorbic acid (10, 50 and 250 µg/rat) by injection into AcbSh for four days. The pretreatment groups received Ascorbic acid (100 mg/kg) for 15 days via gastric gavage before receiving the aforementioned doses in treatment groups into intra nucleus AcbSh. Feeding measurement was repeated every 12 hours by automatic metabolic cage.
    Results
    The results indicated that all injected doses of Ascorbic acid (10, 50 and 250 µg/rat) into nucleus accumbens shell decrease food intake (P<0.05) in rats and oral Ascorbic acid pretreatment had no effects in this regard.
    Conclusion
    Our findings show that ascorbic acid is an effective factor in feeding regulation. Oral pretreatment seems to have no influence on the central effects of ascorbic acid in the nucleus accumbens shell.
  • Abtahi Froushani Sm, Delirezh N., Hobbenaghi R., Mosayebi Gh Page 710
    Background
    Recent studies have demonstrated an essential role for IL-17 in the pathogenesis of experimental autoimmune encephalomyelitis (EAE). Furthermore, it has been shown that FoxP3+Treg cells play an important role in the suppression of autoinflammatory reactions. Although, previous studies have determined the immunomodulatory potentials of all-trans-retinoic acid (ATRA), but these immunomodulations have been mostly justified by alteration in Th1/Th2 cytokines. The present study was carried out to investigate the therapeutic effects of ATRA on EAE and its effects on T-helper cells responses.
    Methods
    EAE was induced by MOG35-55 peptide and complete Freund's adjuvant in female C57BL/6 mice. The mice were allocated to two therapeutic groups (n=7 per group). Treatment with ATRA (500 μg/mouse; every other day) was initiated in treatment group on day 12 when they developed a disability score. EAE controls received vehicle alone with the same schedule. Signs of disease were recorded daily until day 33 when the mice were sacrificed. Splenocytes were tested for proliferation by MTT test, cytokine production by ELISA and FoxP3+Treg cell frequency by flowcytometry.
    Results
    ATRA significantly reduced the clinical signs of established EAE. Aside from decreasing lymphocytic proliferation (P<0.05), ATRA significantly inhibited the production of pro-inflammatory IL-17 (P<0.005) as well as IFN-γ (P<0.0005) upon antigen-specific restimulation of splenocytes. FoxP3+Treg cell frequency and IL-10 levels were not altered significantly. However, IFN-γ to IL-10 and IL-17 to IL-10 ratios decreased significantly (P<0.0005).
    Conclusion
    Parallel to reducing autoreactive lymphocyte proliferation and cytokine production in favor of pro-inflammatory cytokines, all-trans-retinoic acid ameliorated established experimental autoimmune encephalomyelitis.
  • Sedghipour M., Tabatabaei Sah, Sadadi F., Kamal Hedayat D., Nikdoost F., Sate H., Ghorbani Yekta B. Page 718
    Background
    Persistence of left ventricular hypertrophy (LVH) in renal transplant recipients is associated with unfavorable outcomes. Calcineurin-inhibitor (CNI) nephrotoxicity is a major cause of morbidity and mortality after kidney transplantation. In this study we compared sirolimus (SRL) with calcineurin-inhibitor as primary immunosuppressants for the attenuation of left ventricular hypertrophy in renal transplantation recipients.
    Methods
    In this prospective cohort study done in Shariati Hospital in 2010, we evaluated the effects of sirolimus and CNI on LVH of 55 renal transplant recipients. The cases (19) received sirolimus while the controls (36) received CNI while being matched for age and duration of transplantation. Data regarding blood pressure (BP), hemoglobin, serum creatinine, uric acid and lipid concentrations were assessed and changes in left ventricular (LV) mass were evaluated by echocardiography over a one-year follow-up.
    Results
    Left ventricular mass significantly decreased (P=0.0001) in the SRL group but blood pressure did not differ between the two groups. LV mass and LV mass index both decreased significantly (P≤0.05) but the difference was not associated with changes in BP. The difference in interventricular septal thickness at end diastole (IVSD) and posterior wall diameter (PWD) were significant (P≤0.05) in the SRL group but the difference in end diastolic diameter (EDD) was not significant.
    Conclusion
    Conversion from CNI to SRL-based immunosuppressive therapy in RTRs is safe and SRL may decrease LVH. SRL seems to be safe and improve renal function without cardiac compromise in kidney transplant recipients.
  • Moghtadaee M., Shahhoseini Gh, Farahini H., Yegane A., Rajabpour S. Page 725
    Background
    Dabigatran etexilate is one of the few direct thrombin inhibitors with anti-coagulant activities and the following distinctive features: taken orally, no need to closely monitor for complications, and no need for regular dose adjustments. Relying on the above mentioned valuable advantages, dabigatran etexilate can be considered as a premier choice for the prevention of venous thromboembolism after knee replacement arthroplasty.
    Methods
    Forty five patients undergoing 50 knee replacement surgeries were included in this case-series study undertaken in Hazrat Rasool Akram and Khatam-alanbia Hospitals during 2010. Dabigatran etexilate was administered for the prevention of venous thromboembolism after knee arthroplasty in doses of 110 mg in the first 1-4 h after surgery followed by daily doses of 220 mg for 10 days. Patients were examined 3 times and a color Doppler sonography was performed on the 11th day to check for venous thrombosis. Finally, the patients were re-examined at the end of the 1st and the 3rd months postoperatively.
    Results
    Only one out of 45 patients was diagnosed to have venous thrombosis on sonography done on the 11th day but the patient did not have any symptoms and repeat sonographies at the end of the 1st and the 3rd months postoperatively showed no venous thrombosis either. No complications were witnessed in the patients in the 3-month follow-up period.
    Conclusion
    Dabigatran etexilate (220 mg/d for 10 days) can be an effective drug against venous thrombosis after total knee replacement surgeries.
  • Khalili Gr, Sajedi P., Danesh H. Page 730
    Background
    Emergence agitation (EA) is a post-anesthetic problem which interferes with a child's recovery and presents a challenge in terms of assessment and management. In this study, we compared the effects of midazolam and ketamine as premedication in the management of EA in children aged 1-6 years.
    Methods
    In this prospective, randomized clinical trial study, 58 children aged 1-6 years who were undergoing general anesthesia for elective surgery in Alzahra Hospital in Isfahan during 2008 until 2009. The patients were randomly assigned to receive 0.1 mg/kg midozolam (28) or 0.5 mg/kg ketamine (29) by IV route in the premedication room. All patients received a standardized anesthetic regimen and isoflurane was used for the maintenance of anesthesia. The incidence and severity of agitation (agitation score), severity of pain (pain score), anesthesia, recovery and extubation durations were recorded postoperatively.
    Results
    The prevalence of agitation in midazolam (21.4%) was lower than ketamine group (34.5%; P<0.05). In addition, the duration of agitation in ketamine group (21±16.67 min) was significantly higher than midazolam group (6.83±6.55 min), (P<0.05). However, no significant differences were seen in agitation score, pain score, anesthesia, recovery or extubation durations in the two groups (P>0.05).
    Conclusion
    The study showed that midazolam could reduce the frequency of agitation better than ketamine but both drugs were able to reduce the severity of agitation after short-time surgeries in young children.